JOUKKUE


Olemme kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen iGEM-joukkue ja olemme mukana tekemässä uraauurtavaa työtä maamme huippuosaamisen edistämiseksi. Yhdeksänhenkisen tiimimme jäsenet ovat alle 24-vuotiaita Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijoita. Kokonaisuudessaan olemme poikkitieteellinen, monialainen ryhmä opiskelijoita, joita kaikkia kiinnostaa synteettinen biologia ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Joukkueessamme on erityisosaamista mm. bioinformatiikasta, molekyylibiotieteistä, matematiikasta, fysiikasta, tietojenkäsittelytieteistä, genetiikasta, systeemitieteistä, elintarviketekniikasta, kemiasta, tuotekehityksestä, bioprosessitekniikasta, bioniikasta, tuotantotaloudesta, biotekniikasta sekä sähkötekniikasta.

Minttu

Minttu Salmela

Aalto-yliopisto

Kolmannen vuoden kemian tekniikan opiskelija, pääaineena bio- ja elintarviketekniikka. Vahvuuksia ovat laboratoriotyöskentely sekä yleinen biokemia, kiinnostunut erityisesti lääkeaine- ja terveyssovelluksista.

Laura

Laura Laakso

Helsingin yliopisto

Opiskelee molekyylibiotieteitä kolmatta vuotta, kiinnostunut genetiikasta ja bioinformatiikasta, sivuaineena tietojenkäsittelytiede. Lisäksi taide on aina ollut tärkeänä osana elämää.

Martina

Martina Ikonen

Aalto-yliopisto

Kolmannen vuoden opiskelija bio- ja elintarviketekniikan pääaineessa, kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Kandidaatintyö kirjallisuustyönä aiheesta Biobrick, mutta kova halu kokeilla niitä myös käytännössä. Kiinnostuksenkohteita ympäristö-, ravinto- ja lääkeainesovellukset.Niklas

Niklas Itänen

Helsingin yliopisto

Toisen vuoden teoreettisen fysiikan ja matematiikan opiskelija. Kiinnostuksen kohteina ovat sekä matematiikan sovellukset fysiikassa ja biologiassa että lukuteoria ja matemaattinen analyysi.

Lassi

Lassi Vapaakallio

Helsingin yliopisto

Toisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelija, joka on ehtinyt opiskelemaan myös kaksi vuotta biotekniikkaa. Erityisesti kiinnostunut bioinformatiikasta ja apuvälineiden ohjelmoinnista joukkueelle, mutta tarvittavat taidot mikropipetin käyttöön löytyvät myös.

Mikko

Mikko Laine

Aalto-yliopisto

Viidennen vuoden kemiantekniikan opiskelija ja joka paikan höylä, pääaineena bioprosessitekniikka ja sivuaineena tuotantotalous. Kiinnostuksenkohteisiin lukeutuvat biokemian, geenitekniikan ja bioinformaation lisäksi mm. viestintä ja vaikuttaminen.Otto

Otto Lamminpää

Helsingin yliopisto

Toisen vuoden teoreettisen fysiikan opiskelija, myös matematiikka ja kemia lähellä sydäntä. Erityisen kiinnostavaa on matemaattinen mallintaminen sekä matematiikan soveltaminen biologiaan.

Oskari

Oskari Vinko

Aalto-yliopisto
Helsingin yliopisto

Kolmannen vuoden teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelija ja toisen vuoden molekyylibiotieteiden opiskelija. Oskari haaveilee geeni-insinöörin urasta ja pyrkii yhdistämään laskennalliset menetelmät, matematiikan ja biologian toisiinsa.

Pietu

Pietu Roisko

Aalto-yliopisto

Toisen vuoden opiskelija sähkötekniikan korkeakoulussa, pääaineena bioniikka ja sivuaineena tuotekehitys. Taitoja ja innostusta löytyy myös varainhankinnan ja markkinoinnin osalta. Opinnot suuntautuneet lääketieteelliseen tekniikkaan.